Porovnání mopů: Ten nejlepší pro vaši dlažbu

  

Vileda13marzo5460-1.jpg

Udržet zářivě čistou podlahu vyžaduje správný výběr mopu. Různé typy dlažby vyžadují specifické materiály, abyste zajistili opravdu účinné čištění bez poškození. Pomůžeme vám vybrat ten nejlepší pro váš typ podlahy, od keramiky přes porcelán až po dlažbu s drsnou strukturou.

Jaký mop tedy nejlépe použít?

Pro správnou péči o jakoukoliv podlahy je důležité znát její jedinečné vlastnosti a řídit se pokyny a doporučením od výrobce. Vhodné prostředky a čisticí přípravky vám zajistí, že se o svou keramickou, kamennou, porcelánovou nebo jinou tvrdou dlažbu postaráte správně a prodloužíte jí nejen lesk, ale také životnost. 

Nejlepší mop na keramickou dlažbu

Keramická podlaha je univerzální a odolná, ale může být náchylná k poškrábání a odření. Vyberte si mop z měkkého mikrovlákna nebo rotační mop s měkkými podložkami z mikrovlákna, který dlažbu vyčistí a vyleští, aniž by ji poškodil. Mikrovlákno účinně zachycuje nečistoty a špínu bez nutnosti použití agresivních chemikálií.

Doporučujeme Mop Vileda SuperMocio 3Action. Spojuje až tři klíčové úklidové činnosti: červená drátěnka odstraňuje odolné nečistoty a to bez škrábanců, modrá zóna z mikrovlákna odstraňuje mastné zbytky a 3D červené výkonné body zachycují další částečky nečistot a vlasy.

Nejlepší mop na porcelánovou podlahu

Porcelánová dlažba je známá svým neporézním povrchem, který je odolný vůči skvrnám a poškrábání. Za mokra však může být kluzká. Pro péči o tuto dlažbu zvolte ideálně plochý mop s gumovým nebo strukturovaným povrchem. Poskytuje lepší trakci a zabraňuje uklouznutí a zároveň účinně odstraňuje nečistoty a špínu.

Pokud jde o zachování krásy vašich porcelánových podlah plochý mop Vileda ActiveMax vyrobený z vysoce kvalitního mikrovlákna je tou správnou volbou. Je  speciálně navržený pro čištění dřevěných a laminátových podlah, ale osvědčil se na všech tvrdých podlahách. Oceníte tak jeho univerzální použití v celé domácnosti.

Nejlepší mop na drsnou strukturovanou dlažbu

Dlažba s drsnou strukturou jako je břidlice nebo keramická dlažba s texturou, vyžaduje robustnější mop, který si poradí s nerovným povrchem. Pro čištění strukturovaného povrchu je ideální smeták nebo mop s tuhými štětinami. Účinně odstraní nečistoty a zbytky zachycené v drážkách a štěrbinách.

Pro snadný úklid zvolte kompletní sadu mopu a vědra Vileda UltraMax. Jsou to ideální pomocníci pro každého, kdo potřebuje čistit podlahu snadno a rychle. Mop je účinný na všechny tvrdé podlahy, včetně laminátových a dřevěných, a odstraňuje více než 99 % bakterií pouze pomocí teplé vody. Vytírací část jde sundat a vyprat v pračce, což vám umožní opakované a hygienické použití. 

Jak často byste měli vytírat tvrdou dlažbu?

Podlahu vytírejte tak často, jak je to potřeba. Závisí to tedy na tom, jak často místnost používáte, jestli je to obytná část, nebo průchozí chodba. Pokud se podlaha znečistí, nebo něco rozlijete, vyčistěte a vytřete ji okamžitě, abyte špínu dál neroznášeli.

Obecně platí, že v místech s malým provozem stačí vytírat jednou týdně a v místech s vysokým provozem, jako jsou kuchyně, koupelny a vstupní prostory, může být potřebné vytírat častěji, například každý druhý den nebo dokonce denně.

Doporučení na závěr

S trochou znalostí a správným mopem můžete své podlahy udržovat zářivě čisté a bez poškození dlouhou dobu.

Prozkoumejte širokou nabídku mopů a čisticích prostředků značky Vileda a najděte ten nejvhodnější. Naše mopy jsou vyrobené z vysoce kvalitních a ekologických materiálů s inovativními funkcemi, které zajišťují efektivní čištění a dlouhotrvající výkon.


 

a brand of FREUDENBERG