Jak správně vytřít podlahu - Praktické rady a tipy

  

1-2Spray_in-use_with-dog.jpg3

Vytírání podlahy může být jedním z těch úkolů, které nám připadají rutinní a jednoduché. Jakmile se však zaměříme na detaily, může se ukázat, že správný postup a správné prostředky mohou mít na výsledek obrovský vliv. V tomto článku se s vámi podělíme o praktické rady a tipy, jak správně vytřít podlahu a dosáhnout krásného a čistého povrchu.

1. Správný nástroj

Prvním krokem k úspěšnému vytírání podlah je správný výběr pomůcek. Nejoblíbenější volbou je mop s vyměnitelnými hlavami, které lze prát a opakovaně používat. Vyberte si mop s vhodnou délkou násady pro větší pohodlí. Pokud máte na podlaze výrazné spáry nebo nerovnosti, je také dobré zvážit pořízení mopu se speciálními žínkami, které dokáží lépe vyčistit mezery. Alternativou jsou parní mopy, které mohou úklid výrazně urychlit. Nejsou však vhodné pro všechny typy povrchů. Podívejte se na náš předchozí článek, kde jsme se této problematice podrobně věnovali.

2. Příprava prostředku na vytírání

Dalším důležitým krokem je správná příprava vytíracího prostředku. Vybírejte podle typu podlahové krytiny. Například pro laminátové nebo dřevěné podlahy byste měli používat neutrální čisticí prostředky, které neobsahují drsné chemikálie. Pokud máte podlahy z dlaždic, můžete zvážit použití čisticího prostředku s antiseptickým účinkem.

3. Odstranění volných nečistot

Odstraňte před vytíráním z podlahy všechny volné nečistoty. Jedná se o prach, vlasy, špínu a všechny drobné předměty, které by mohly poškodit mop nebo roznést nečistoty po podlaze. Použijte měkký smeták nebo vysavač s vhodným nástavcem.

4. Správná technika vytírání

Při samotném vytírání podlahy je důležité používat správnou techniku. Začněte v rohu místnosti a postupujte směrem do místnosti, abyste nešlápli na již vyčištěnou podlahu. Vytírejte ve směru vlhkého hadru a vyhněte se přílišnému namočení podlahy. Držte mop v co nejvyšším úhlu k podlaze, abyste nečistoty odstranili co nejúčinněji.

5. Dobré sušení podlahy

Posledním krokem k dokonalému vytření je řádné vysušení podlahy. Po vytření nechte povrch volně uschnout nebo použijte čistý hadr či mop s dobrou savostí, abyste odstranili přebytečnou vlhkost. Důkladné vysušení pomůže zabránit pronikání vlhkosti do podlahy a zabrání vzniku skvrn.

Doufáme, že vám tyto tipy pomohou při správném vytírání podlahy. Pečlivý postup a správně zvolené výrobky jsou klíčem k čistému a lesklému povrchu.

a brand of FREUDENBERG