Jak vyčistit všechny druhy dlažby? 

 

GS_ViledaWMo_238_33528.jpg

Dlážděné podlahy se vyrábějí v široké paletě tvarů, velikostí i barev, a proto patří k oblíbené volbě v domácnostech. Snadno se udržují a jsou trvanlivé, zejména pokud se o ně dobře staráte. Existuje řada možností, jak si můžete čištění dlažby zjednodušit a zefektivnit. Ke splnění jednotlivých požadavků potřebujete různé čisticí pomůcky. Proto je důležité vědět, jak se o podlahové dlaždice správně starat. Vileda nabízí širokou škálu nástrojů k čištění podlah. Zajistí vám ideálního partnera pro každý úkol a zpříjemní tak vaši každodenní práci.

Čtěte dále a dozvíte se, jak můžete čistit dlažbu nejlepšími produkty! Podělíme se s vámi také o nápady a tipy, jak si pravidelný úklid co nejvíce usnadnit!

Jak na čištění podlah s keramickou nebo porcelánovou dlažbou?

Čištění podlah s keramickou nebo porcelánovou dlažbou je snadné:
 

  1. Podlahu zameťte nebo vysajte: Začněte odstraněním volných nečistot, prachu a smetí z povrchu dlaždic. K zametení nebo vysátí celé podlahy použijte smeták nebo vysavač s kartáčovým nástavcem.
  2. Setřete vodou: Když máte vysoce kvalitní mop s mikrovlákny, nemusíte používat žádné chemické prostředky. Stačí podlahu setřít návlekem z mikrovlákna namočeném v čisté vodě. Pokročilá technologie mikrovlákna propůjčí podlaze lesk a odstraní více než 99 % bakterií a virů. Pokud máte rádi, když vaši domácnost čerstvě provoní citron, levandule nebo pomeranč, přidejte do vody několik kapek esenciálního oleje. S elektrickým parním čističem nepotřebujete vůbec žádné čisticí prostředky. Síla páry v kombinaci s prvotřídní kvalitou čištění, o kterou se postará návlek z mikrovlákna, vás zbaví 99,9 % bakterií na podlaze.
  3. Vysušte podlahu: Předejdete uklouznutí a zachováte lesk dlažby. Úklidová řešení Vileda umožňují zajistit optimální vlhkost mopu, a proto se nemusíte zabývat následným vysoušením.

Jak odstranit vodní kámen z dlaždic?

Vápenaté skvrny představují častý problém v koupelněkuchyni. Když se na dlaždicích objeví první usazeniny vodního kamene, může vás zachránit například kyselina citronová. Jednoduše smíchejte 30 gramů kyseliny citronové s litrem vody a vzniklým roztokem dlaždice otřete. Účinně tím odstraníte vodní kámen a zároveň zajistíte příjemnou svěží vůni. A kyselina citronová má také dezinfekční účinek!

Nebo můžete použít ocet, který je stálicí mezi domácími produkty. Jednoduše nařeďte vodou trochu bílého octa nebo octové esence a podlahu setřete. Odstraníte tak nejen vápenné skvrny, ale i nečistoty.

Jak uklízet podlahovou dlažbu v kuchyni?

Začněte zametením nebo vysátím podlahy, abyste odstranili volné drobky a smetí.

Jedním z nejlepších způsobů, jak vyčistit podlahovou dlažbu a dosáhnout největšího efektu, co se týče čistoty i hygieny, je použití parního mopu. Naplňte ho vodou, zapojte do zásuvky a odstraňte prach, vlasy a další nečistoty.

Poté podlahu vytřete, opláchněte a vysušte hadrem, který nepouští vlas nebo mopem z mikrovlákna.

Tyto kroky pomáhají předcházet vzniku skvrn od vody a udržují kuchyňskou dlažbu krásně lesklou.

Jak uklízet podlahovou dlažbu v koupelně?

Koupelna je prostor, který vyžaduje zvláštní pozornost, pokud jde o čištění podlahové dlažby. Pravidelná péče o ni pomáhá odstraňovat nečistoty, špínu, bakterie i další smetí, které se může hromadit na podlaze. Zároveň zabraňuje šíření choroboplodných zárodků a pomáhá udržovat v koupelně hygienické, svěží a příjemné prostředí.

Naplňte kbelík teplou vodou a použijte Vileda SuperMocio Microfibre mop. Namočte mop, vyždímejte přebytečnou vodu a podlahu vytřete po jednotlivých zónách, přičemž věnujte zvláštní pozornost místům okolo toalety, vany i umyvadla.

V případě odolných skvrn nebo mýdlových nečistot použijte hadřík z mikrovlákna Vileda navlhčený teplou vodou. Jemně místo třete, dokud skvrnu neodstraníte.

Jak naleštit podlahovou dlažbu?

Dosažení lesku dlaždic je jednodušší, než si myslíte.

Jednoduše smíchejte malé množství jedlé sody s horkou vodou a naneste ji na dlaždice pomocí vlhkého mopu nebo houby. Směs nechte před otřením několik minut působit, a pak jen sledujte, jak se vaše dlaždice znovu rozzáří! Přidejte si tento jednoduchý nápad do arzenálu svých triků a můžete se jednou provždy rozloučit se zašlými dlaždicemi.

Obecně doporučujeme čisticí tipy předem vyzkoušet na nenápadné části podlahy. Ještě lepším řešením je obrátit se na výrobce podlah nebo dlaždic, který vám může poskytnout přesné pokyny pro péči o ně.

Jak vyčistit spáry mezi dlaždicemi?

Dokonce i v nejčistší domácnosti se čas od času objeví na spárách mezi dlaždicemi nevzhledné skvrny nebo usazeniny. Ty se mohou stát magnetem pro nečistoty a špínu, a proto spáry vypadají zašle. K dokonalému vyčištění stačí trocha zubní pasty a starý zubní kartáček. Nechte pastu chvíli působit a poté opláchněte čistou vodou.

Jedná se o snadnou a účinnou metodu čištění spár mezi dlaždicemi, která zajistí jejich čistotu a svěží vzhled.

Jak často by se měla čistit podlahová dlažba?

To záleží na provozu ve vašem domě. Doporučujeme podlahy zamést nebo vysát dvakrát týdně.

Shrnutí

Ukázali jsme vám, že k čištění dlážděných podlah nepotřebujete žádné agresivní chemikálie ani čisticí prostředky. Se správnými vysoce kvalitními produkty vám k udržení jejich krásy a dlouhověkosti bude stačit především obyčejná voda.

Zjistěte více o úklidových produktech Vileda a vyberte si nejlepší pomocníky k zajištění péče o čistou domácnost. Zdokonalte svůj pravidelný úklid ještě dnes!

a brand of FREUDENBERG